Keropok Lekor Original Terengganu

Hai korang! korang mesti teringin nak buat atau teringin nak tahu keropok lekor yang mana sedap. Mesti korang tahu kan sebut je Terengganu, mesti akan terbayang tentang penyu, pantai, nasi dagang, tempat makan yang menarik dan sedap dan yang paling tak boleh terlepas pandang adalah keropok lekor di “Kuala Terengganu”. The originality begins here, kan? Korang tahu tak yang keropok kat Terengganu ni ada 2 jenis?? Salah satunya adalah keropok keping, dan satu lagi adalah keropok lekor rebus atau goreng, wuu sedapnya terliur saya dibuatnyaaa.. Kalau korang pergi ke Kuala Terengganu wajib ya “borong keropok lekor” authentic Terengganu ni rugi kalau korang datang untuk bercuti atau singgah je tapi tak rasa orginality rasa keropok lekor dari Terengganu tersendiri. 

Korang tau tak the best keropok lekor terletak di bandar Kuala Terengganu tersendiri kerana disitu la tarikan pengujung yang tidak henti2, Sebut keropok lekor,pasti ingat TERENGGANU. Tetapi sekarang teknologi dah maju pembuatan keropok, perniagaan keropok lekor makin berkembang di seluruh Malaysia. 

   

 

  • Keropok Lekor keping ikan tambun 

  • Keropok Lekor Ganu 

Senang dah nak dapat keropok lekor sekarang ni Cuma keropok lekor yang betul2 sedap dan original yang import dari Terengganu tersendiri tu kurang ada, Disebabkan teknologi yang maju, di mana-mana pun boleh buat dan dapat, antara sedap dan tak sedap je kannn? Kalau korang nak tahu di Cookies Vibe tersendiri ada jual KEROPOK LEKOR original dari Terengganu, tetapi telah di importkan ke Kuala lumpur yang mana penduduk di sekitar Kuala lumpur dan Selangor boleh datang ke Showroom atau order sahaja di lama web www.cookiesvibe.com atau di aplikasi  Grab dan Foodpanda portal app.. tidak lupa juga pada yang menetap jauh, boleh juga jadi agen atau dropship ..

Dari Elesya Ann, Cookies Vibe