7 KUIH RAYA FAMOUS DI HARI RAYA AIDILFITRI

  • Almond London

  • Tart Nenas

  • Lidah Kucing (Crispy Rainbow Cookies)

  • Semperit 

  • Biskut Cornflakes

  • Ombak Rindu

  • Biskut Mazola


Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri 2021...hehe raya kan sebulan..Dikala hari raya menjelang, semua orang akan mencari juadah hari raya kan.. dan semestinya menu wajib iaitu kuih raya yang sedap untuk dimakan. Antaranya adalah seperti yang saya nyatakan diatas, berikut adalah biskut raya yang popular, yang ramai orang tercari-cari di setiap kedai dan rumah yang dikunjungi. Inilah kuih raya kegemaran semua peringkat umur: golongan tua, muda, remaja dan juga kanak-kanak. 

Almond London, Tart Nenas, Lidah Kucing dan Semperit sangat famous sepanjang zaman, classic and all-time favourite cookies. Manakala Biskut Cornflakes, Ombak Rindu dan biskut kacang Mazola jarang dimakan di hari raya. 

Cookies super famous dari Cookies Vibe yang ala biskut Mazola mestilah Pea Pods! :D Biskut kacang hijau, dibuat menggunakan kacang peas! Ha… curiouskan rasa dia macam mana...Kalau pernah makan cikedis / jajan Double Decker, macam gitulah rasa dia. Semerbak bau kacang peas. Good thing is, versi lebih sihat dari cikedis tu. Lebih sedap, semestinya! :D



A plate of food

Description automatically generated with low confidence


Ombak Rindu Premium Cookies ialah biskut badam yang sangat rapuh dan sedap dimakan. Biskut ni memang confirmed sedap! Ada sebiji badam atas dia, disaluti dengan white chocolate. Bila makan, tak rasa tepung tau.. sebab ada cornflakes! Rangup sangat. Pasti disukai ramai. FYI, Ombak Rindu Cookies lah yang menjadi asas Cookies Vibe. Sehingga ke hari ni, memang tersenarai antara TOP 5 Cookies Raya Premium! Cuba tau.. mana yang masih belum cuba. Pasti terindu-rindu.


A picture containing text, plate, arranged, several

Description automatically generated



SENARAI BISKUT CORNFLAKES

Cookies Vibe ada pelbagai biskut cornflakes yang kanak-kanak sering makan dan sangat suka. Antaranya ialah Molten Cornflakes, Cornflakes Bites, Malatops Crispy, Cashew Teacakes, Nutty Basket, Hazelnut Latte, Ombak Rindu dan Toffee Butterscotch. Semua biskut cornflakes yang saya sebut sememangnya kegemaran ramai. 

  1. Molten Cornflakes 

Molten Cornflakes adalah biskut cornflakes yang disaluti coklat dan di atasnya terletak badam yang telah dipotong. 


A picture containing graphical user interface

Description automatically generated


  1. Cornflakes Bites

Cornflakes Bites adalah biskut cornflakes yang diperbuat daripada cornflakes dan diatasnya terletak sos coklat dan sos coklat putih.


A picture containing text, food

Description automatically generated

  1. Malatops Crispy

Malatops Crispy adalah biskut cornflakes yang sangat rapuh, di dalamnya ada coklat chip dan terletak sos coklat putih diatasnya. 


A picture containing website

Description automatically generated


  1. Cashew Teacakes 

Cashew Teacakes adalah biskut cornflakes yang diatasnya terletak gajus dan sos coklat. 


A picture containing food, sliced, several

Description automatically generated


  1. Nutty Basket 

Nutty basket adalah campuran biskut cornflakes dengan kacang dan diatasnya ada bijan. 


A group of cupcakes

Description automatically generated with low confidence


  1. Hazelnut Latte

Hazelnut Latte ialah biskut cornflakes yang dicampur dengan sedikit serbuk kopi dan di atasnya terletak kacang hazelnut.


A picture containing text, plate, food, dish

Description automatically generated


  1. Ombak Rindu

Ombak Rindu ialah biskut cornflakes yang sangat rapuh dan sedap dimakan. 


A picture containing text, plate, arranged, several

Description automatically generated


  1. Toffee Butterscotch 

Toffee butterscotch ialah biskut cornflakes yang dicelup coklat putih di atasnya dan diletak butterscotch chip serta caramel. 


A picture containing graphical user interface

Description automatically generated